Domo-HomeStart-Logo

Domo Hasselt vzw draagt nu het Home Start kwaliteitslabel

Domo Hasselt vzw heeft  sinds 1 januari 2021 een overeenkomst afgesloten met Home Start Vlaanderen in verband met onze ‘vriend-aan-huis’ werking. Onder impuls van Home Start gaan we nog meer de nadruk leggen op het versterken van ouders en hun netwerk.
Domo Hasselt vzw behoudt haar onafhankelijkheid en haar werking.  We pasten het  Home Start programma in het verleden immers ook al toe en hielpen de Vlaamse variant mee ontwikkelen. Door aan te sluiten, laten we onze werking regelmatig evalueren door organisaties die ook volgens het Home Start programma werken (peer to peer evaluatie). Zo leren we van elkaar en blijven we kritisch voor onszelf. Domo Hasselt draagt het Home Start kwaliteitslabel met fierheid. Ondertussen blijven we alert voor de noden van de gezinnen, spelen we in op de lokale situatie, nemen we initiatieven waar die ontbreken en werken we daarvoor samen met lokale actoren.

Home-Start Worldwide is een internationale beweging

Ineens is Domo Hasselt dus lid van een familie die over 23 landen en 5 continenten is verspreid. Van Noorwegen en Nederland tot Sri Lanka, en van Tanzania tot Japan en Australië. Alle leden bieden een gratis dienstverlening aan gezinnen met ten minste één kleuter door regelmatig huisbezoeken af te leggen en zo steun en vriendschap te bieden. Vorig jaar werkten wereldwijd 20.000 Home-Start vrijwilligers samen met 40.000 gezinnen. Het geeft een goed gevoel dat er over heel de wereld burgers zich verenigingen om jonge gezinnen te ondersteunen. We worden daar heel blij van. Met onze Nederlandse collega’s van Home Start hebben we vorig jaar al kunnen kennismaken.  Ze maakten dit mooie filmpje dat duidelijk maakt wat home start vrijwilligers voor ouders kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *