Domo-HomeStart-Logo

Domo Hasselt vzw kan haar opdracht alleen waarmaken door de inzet van vrijwilligers. Ze zijn de brandstof van de werking. Vrijwilligerscoaches spelen daarom een essentiële rol. Het zijn de enige professionele krachten die bij ons actief zijn. Niet weinig fier stellen we onze twee nieuwe coaches hier even voor: Julie en Liese, beiden in dienst vanaf 15 april 2024. Ze werden meteen in het woelige water gegooid want op diezelfde dag moest er 5 keer een workshop gegeven worden over de werking van Domo Hasselt voor de studenten Kleuteropleiding van de UCLL. En ze hebben dat schitterend gedaan! Ondertussen is hun interne opleiding en hun basisopleiding bij Home-Start Vlaanderen bijna afgerond en hebben ze hun gereedschapskist met ervaring en deskundigheid nog wat kunnen aanvullen. Als was die gereedschapskist al goed gevuld.

Julie heeft de afgelopen 7 jaar gewerkt als educatief medewerker met een focus op inclusieve vrije tijd. Ze heeft ervaring met een diverse doelgroep, met name personen met een beperking van alle leeftijden en met verschillende soorten beperkingen. Tijdens haar werk, waar er ook nauwe samenwerking met speelpleinen was, kwam ze regelmatig in contact met kinderen uit kansarme gezinnen. Ze merkte dat dezelfde zorg en aandacht die ze aanbood aan haar reguliere doelgroep ook van onschatbare waarde was voor deze kinderen. Deze ervaring heeft haar interesse gewekt in het ondersteunen van kansarme gezinnen. Julie wordt gedreven door de mogelijkheid om het verschil te maken in het leven van mensen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. 

Liese heeft de afgelopen 5 jaar haar passie voor muziektherapie gedeeld met diverse doelgroepen, waaronder ziekenhuispatiënten, gezinnen en kinderen met beperkingen, mensen in revalidatie en individuen met dementie. De toenemende maatschappelijke onrust heeft haar aangemoedigd om actief op zoek te gaan naar een nieuwe manier om een steentje bij te dragen. Haar hart ligt vooral bij het begeleiden van gezinnen met jonge kinderen, en ze is enorm geïnteresseerd in gemeenschapswerk. Door zich aan te sluiten bij Domo Hasselt Home-Start, hoopt ze meer in contact te komen met gezinnen en hen te ondersteunen waar dat nodig is. Hiernaast blijft ze nog actief als muzikant in ziekenhuizen.  

Alle  Domo Hasselt/Haspengouw vrijwilligers kunnen bij hen terecht voor opleiding, ondersteuning en intervisie.

Een nieuw team betekent dat we ook nieuwe accenten leggen:

Vanaf nu is er ook elke maandagvoormiddag tussen 9 en 12 en elke woensdagnamiddag tussen 13 en 16 uur permanentie in het Domohuis Oude Truierbaan 41 in Hasselt. Je kan dan gewoon binnenwippen. Gemakkelijk als je spullen wil brengen bijvoorbeeld. Uiteraard zijn Liese en Julie ook beschikbaar op de andere werkdagen maar dan maak je best een afspraak als je hen wilt spreken.