Domo-HomeStart-Logo

Speelplezier met gratis Barbecue – een fotoverslag

Het is een jaarlijkse traditie geworden. Samen met De Brug Hasselt vzw, een vereniging waar armen het woord nemen, organiseerden we dit jaar op 10 mei een gratis barbecue op het pleintje in de Minderbroedersstraat. 30 Domo-gezinnen (= 117 mensen en kinderen) kwamen mee feesten samen met een 80 tal deelnemers van de Brug. De kinderen konden terecht aan de speelstandjes terwijl mama en/of papa genoten van de barbecue. Wie zijn kaart met opdrachtjes vol stempels had, kreeg een suikerspin of een zak popcorn. Het werd een vrolijke dag en de zon overgoot ons met een warme gloed.

Met 80 Domo-ers naar KinderRijck in Bilzen

Voor de vijfde keer op rij bood Lions Alken Land van Wor onze gezinnen  uit Herkenrode en Haspengouw een gratis bezoek aan de sprookjesachtige binnenspeeltuin KinderRijck in Bilzen aan.

Op 26 april was het zover. 80 ouders en kinderen uit Hasselt en Haspengouw stapten die vrijdag, onmiddellijk na school met kloppend hart op de bus.  Gelukkig waren er ook frietjes en hamburgers voor iedereen die honger had. Onze vrijwilligers Agnes, Christa, Nathalie, Zoë en Ingrid zorgden dat alles piekfijn verliep en dat alle gezinnen en kinderen ‘s avonds ook terug thuis geraakten. Want ook al hadden we een bus ingelegd, voor ouders zonder auto is het dan nog niet evident om veilig terug thuis te geraken. Het was zo plezant dat we vergaten om foto’s te nemen.