Domo-HomeStart-Logo
Opening van ons beweegparcours

Tijdens de corona-periode hebben we ervaren hoe goed het kinderen en  hun ouders deed, om even wat stoom af te laten in de tuin. Genoeg bewegen is voor volwassenen belangrijk, maar voor kinderen misschien nog wel meer. Onderzoek is daar erg duidelijk over. Bewegen is super belangrijk voor hun ontwikkeling, zowel fysiek, mentaal als sociaal. Reden genoeg dus om onze tuin zo in te richten dat kinderen permanent worden uitgedaagd om te bewegen.  

Gelukkig stonden we niet alleen voor deze opdracht. Onze vrijwilligers Ludo en Christa hebben zich met hart en ziel ingezet om deze ambitie waar te maken. Financieel konden we rekenen op de steun van het Nike Community Impact Fund. Onverwacht kregen we ook steun van drie Kiné-studenten (Lies, Laurien en Dorien) die Domo Hasselt uitkozen als project voor het vak ‘Cocreatie in de welzijnssector’. Naast het aankopen van bewegingsmateriaal (met dank aan Rotarac Hasselt voor de fietsjes), hebben vaders en vrijwilligers een aantal structurele ingrepen uitgevoerd. Een 20 tal afgestorven hoge sparren werden geveld en het gazon genivelleerd zodat we er beter op kunnen voetballen. Ons terras werd grondig gereinigd en opgepimpt.

Wees welkom in onze charmante tuin. Je komt binnen door de poort en staat meteen in het bewegingsparcours. Daar kan je krokodillen ontwijken en springen zoals een dol konijn. Er staat een houten speeltuig, waar kinderen kunnen schuilen om geheimen, chocolade en dromen te delen. Met een trampoline waarop je zo hoog kan springen dat je aan de wolken kan likken. En er komt nog een reuzegrote zandbak die enkele papa’s in elkaar gaan steken.