Domo-HomeStart-Logo

Ben jij de vrijwilliger waar dit gezin naar op zoek is?
Eindelijk is er plaats bij DAGG voor dit jongetje (p.s. is niet het jongetje op de fotoi). Zijn mama en hij wachten al lang om een traject van 10 weken bij DAGG te kunnen volgen. Maar de mama moet dan wel in Bilzen kunnen geraken. Ze heeft geen eigen auto. Het openbaar vervoer is niet combineerbaar met de oppasuren van haar andere zoontje. Ze moeten er 10 maandagen na elkaar om 9 uur zijn. Rond 15 uur is hun dag afgelopen en moeten ze terug naar huis. Het traject start maandag na de krokusvakantie (27/2) Kan jij je de komende maandagen vrijmaken voor een heen of terugrit? Het is niet de eerste keer dat we dit mobiliteitsprobleem tegenkomen. De hulpverleningssector gaat ervan uit dat iedereen bij haar dienstverlening geraakt. Maar in de praktijk zijn er wachtlijsten. En als er dan toch een plaatsje vrijkomt, zorgt het gebrek aan mobiliteit ervoor dat heel wat kinderen en ouders niet geholpen worden. En dan gaat het van kwaad naar erger, met veel persoonlijk leed en een nog hogere maatschappelijke kost. Vanuit Domo Hasselt alleen kunnen we dit niet oplossen! We dromen van een soort mobiliteitscentrale, een uberdienst voor kwetsbare gezinnen misschien? Welke partners nemen deze handschoen op?
Wil jij hier inspringen als chauffeur? Bel Anja +32 490 57 54 99 (Hasselt en omgeving) of Ellen +32 472 50 89 17 (Haspengouw) om te praten over een eventueel engagement als Domo-vrijwilliger.
 
Een krokusvakantie om nooit te vergeten
Domovrijwilligers zorgen er mee voor dat kinderen zich in de vakantie niet vervelen. Er ligt een mooi programma klaar voor de krokusvakantie! De tickets voor de voorstellingen zijn gekocht (en twee voorstellingen zijn ondertussen al volzet). Er is een aanbod voor verschillende leeftijdsgroepen. Zorg dat je goed weet waar de activiteit doorgaat! De stagiairs organiseren op woensdag een leuke activiteit in het Domohuis. Schrijf jullie zo snel mogelijk in, want de plaatsen zijn beperkt!
21/02 – 14u45 Acrobatische dans in het CC Hasselt
Een super leuke aanbieding voor ouders en kinderen rond het thema ‘Gelijkwaardigheid’ tussen man en vrouw. Een vrouw en een man beslissen samen, staan voor dezelfde uitdagingen, geven elkaar dezelfde kansen en proberen gelijke aandacht te krijgen. Ook als het moeilijk wordt, geven ze niet op want één ding is zeker: als man en als vrouw zijn ze gelijk(waardig) uniek! Wat mag je verwachten: indrukwekkende acrobatiek, humor, uitdagende bewegingen en aanstekelijke woordspelletjes.
We komen samen om 14u45 in de inkomhal van het Cultuur Centrum. We hadden 20 tickets en die zijn ondertussen allemaal uitgedeeld.
21/02 – 13 u Carnaval in Domo Haspengouw
22/02 van 10 tot 16 uur – We spelen zelf toneel!
Op woensdag 22/02 gonst het Domohuis van de activiteit. We spelen spelletjes, verkleden ons en maken onze eigen theatervoorstelling. Kortom een boost voor het zelfvertrouwen. Alle kinderen vanaf 3 jaar zijn welkom. De ouders en/of vrijwilligers worden terug verwacht rond 15u30 zodat ze mee kunnen genieten van de zelf-ineengeknutselde voorstelling. Inschrijven bij Anja via whats app of via mail: anja@domohasselt.be
De wolf verwacht alle Domokinderen vanaf 6 jaar op 23 februari in Villa Verbeelding van 10 tot 12
Welk sprookjesfiguur spreekt er het meest tot de verbeelding? De Wolf is zeker een kanshebber. Sluw en geslepen, soms boosaardig en vals, maar eigenlijk ook een beetje zielig. Op het eerste gezicht angstaanjagend maar toch delft hij altijd het onderspit. Laat die wolf dus maar komen, wij zijn niet bang! Op 23 februari van 10 tot 12 organiseert Villa Verbeelding in de Bamsplaan 35 in Hasselt een workshop rond “Wolf”. Laat anja@domohasselt.be even weten wie er komt. Vanaf 6 jaar.
23/02 – 10u45 – Voor de allerkleinsten (0 tot 4) en hun ouders: Samen dansen
4 dansers kunnen niet stil staan op de muziek… Ze nodigen iedereen uit om mee te doen…Wie mee wil doen doet mee, wie liever kijkt, mag dat ook. Maar dansen is aanstekelijk! We komen samen om 10u45 in de inkomhal van het Cultuur Centrum. Wees op tijd, want de voorstelling start om 11u00 stipt! We hebben maar 20 tickets, dus snel inschrijven bij ANJA! Liefst via whatsapp of anders via mail: anja@domohasselt.be
23/02 – 14u15 – Luna voor kinderen vanaf 3 jaar en hun ouders
Wie wil er niet graag eens op de maan gaan kijken? Leeft er iemand? Zijn er geluiden te horen? Wat zijn die donkere vlekken op de maan zijn, wat rommelt en ritselt er daar? Met een fijne mix van muziek, beweging en video brengt Luna, gemaakt en gespeeld door Yung-Tuan Ku, de magie van de maan heel dichtbij. Kom mee, avonturiers, op naar de maan!
We komen samen om 14u15 aan de ingang van de Nieuwe Zaal, Maastrichterstraat 96, Hasselt (ingang via grote poort). Wees op tijd, want de voorstelling start om 14u30 stipt!
We hadden maar 15 tickets en die zijn allemaal al de deur uit!
 
Workshops gezonde voeding 2/03 in Domohuis
Jolien studeert dieetkunde en voor haar afstudeerwerk geeft ze twee workshops gezonde voeding in het Domohuis voor ouders (eventueel samen met vrijwilliger). Een eerste sessie op donderdag 9 februari was super gezellig Samen maakten we een kindvriendelijke vegetarische maaltijd. Op 2 maart is er een nieuwe sessie. De workshop start om 9u30. Jolien test op deze manier ook even uit of het Colruytproject ‘Aan tafel in 1-2-3 euro’ kan aanslaan bij onze gezinnen. Alle mama’s of papa’s zijn welkom. Maar laat even weten aan anja@domohasselt.be wie er komt.
Gedragen ouderschap – een super interessant focusgesprek
Samen met Home-Start Vlaanderen, De Stapsteen Vilvoorde en het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen Odisee onderzoekt Domo Hasselt hoe ouders vandaag denken over gelijkwaardig en betrokken ouderschap. Hoe ziet hun ideale ouderrol eruit en op wie (zouden) ze (willen) kunnen rekenen om hen daarbij te helpen. Wat ervaren zij als ondersteunend in hun opvoedersrol? Het werden fijne gesprekken. het deed de dames zichtbaar deugd om hierover te babbelen. Er was veel onderlinge herkenning. Al lagen de meningen soms ver uit elkaar (bv. over of papa’s even goede opvoeders zijn als mama’s). Maar als we luisterden naar elkaars argumenten waren er toch heel wat overeenkomsten. Er werd veel gelachen en af en toe een traan weggepinkt. We denken erover om met een ‘maandelijks’ praatgroepje te starten. Denk je dat dat iets is voor de mama’ of papa van jouw gezin? Over welke thema’s moet het dan gaan? Wat denk je van zo’n initiatief? Laat Anja of Ellen zeker iets horen.