Voor vrijwilligers en sympathisanten
Sinterklaasfeest in de Magneet – 3/12 start om 13 uur
Op 3 december is er weer een super leuk Sinterklaasfeest in de Magneet, Brigandsstraat 1 in Ter Hilst, Hasselt. Voor de kinderen die komen is er een cadeau en een snoepzak. De kinderen mogen het lekkere speculaasdeeg van hoofdpiet Agnes in vormpjes kneden. De kinderen die een uitdagend parcours afleggen, krijgen er een pietendiploma bovenop. De Sint himself doet zijn intrede om 14 uur.
Vraag bij de ouders voor elk kind een positief puntje en eventueel een werkpuntje en geef dat door aan Anja of Ellen. Laat ook weten van welk speelgoed wordt gedroomd.
Kinderen (+ ouders) inschrijven bij anja@domohasselt.be of ellen@domohaspengouw.be.
Doe-meter : wat vind jij als vrijwilliger echt belangrijk?
Domo Hasselt heeft zich opgegeven om mee te doen aan de DOE-meter, een nationaal onderzoek rond vrijwilligers, engagement en verenigingen. Zo willen we te weten komen wat al goed gaat, maar ook wat er nog verbeterd kan worden en waar er nood aan is. Maar daarvoor hebben we natuurlijk jou nodig! Vanaf 15 november kan je via deze link mee doen aan deze wetenschappelijk opgestelde enquête. Je kan invullen tot 15 december. We vragen je ook familieleden, vrienden en kennissen te motiveren om deze enquête in te vullen. We werken voor dit onderzoek samen met Indiville, Give a Day en Bpact. Zij staan garant voor ieders privacy en de kwaliteit van aanpak. Als Domo Hasselt 200 ingevulde enquêtes kan bezorgen, krijgen we een eigen rapport met aanbevelingen over hoe we onze vzw nog beter kunnen maken. Je hoort er nog van rond 15 november! Klik hier voor meer info over het onderzoek.
Anja en Ellen staan altijd voor je klaar
Domo Hasselt en Domo Haspengouw staan erop hun vrijwilligers goed te ondersteunen in hun engagement. Je mag Anja of Ellen altijd contacteren met vragen over je gezin. Je kan hen bereiken via de telefoon, via mail en natuurlijk ook live in het Domohuis in Hasselt of op de Rummenweg 117 in Sint-Truiden. In dat geval natuurlijk eerst een afspraak maken. Een gesprek met hen doet altijd deugd. Je moet het eens proberen!En dan zijn er nog onze vrijwilligersvergaderingen, één keer per maand. Dan delen we onze ervaring als vrijwilliger. We nodigen ook regelmatig mensen uit die ons kunnen vertellen hoe we gezinnen nog beter kunnen ondersteunen. We rekenen op je aanwezigheid! Samen staan we sterker.
Online vormingsaanbod Home-Start voor vrijwilligers
Domo Hasselt is aangesloten bij Home-Start Vlaanderen. Daarom kan elke vrijwilliger van Domo Hasselt/Haspengouw gratis deelnemen aan hun vormingsaanbod. Het enige wat je nog moet doen is je inschrijven. In november en december zijn er 3 interessante online opleidingen. Dat je dan Home-Start-vrijwilligers uit heel Vlaanderen kan horen, is mooi meegenomen.
Digitale inclusie en mediawijsheid – maandag 14/11 om 19u30Deze opleiding van Link in de Kabel vzw biedt je handvaten rond het aanleren van digitale vaardigheden. Je krijgt ook tips over hoe je ouders kan ondersteunen om hun kinderen verstandig en veilig te leren omgaan met de nieuwe media (=mediawijsheid). Krijg je een vraag om een handje te helpen met digitale zaken van je Domo-gezin? Dan krijg je hier bruikbare tips. Dus komaan, pak jezelf bij elkaar en schrijf je in bij sarah.ceustermans@domovzw.be Vermeld je naam en dat je actief bent bij Domo Hasselt/Haspengouw. Je ontvangt de deelnamelink na inschrijving. Het enige wat je dan nog moet doen is op 14 november om 19:30 uur op die link klikken.
Samen sterk, jij en je netwerk ism Lus vzw – dinsdag 29/11 om 19u30
Deze workshop gaat over goed omringd zijn, het belang ervan en eventuele wegen naar uitbreiding en versterking van dat netwerk. Je wordt je bewust van het belang van een sociaal netwerk. Elke deelnemer wordt uitgenodigd om aan de hand van kleine oefeningen zelf te ervaren hoe belangrijk het is om stil te staan bij je netwerk. Met de ervaringen die je in deze workshop opdoet, kan je aan de slag in je gezin. Het aantal plaatsen is beperkt.Dinsdag 29 november – 19.30 uur – je ontvangt de deelnamelink na inschrijving bij sofie.pauwels@domovzw.be. Vermeld je naam en dat je actief bent bij Domo Hasselt/Haspengouw. Het enige wat je dan nog moet doen is op 29 november om 19:30 uur op die link klikken.
Basisvorming perinatale ondersteuning van aanstaande ouders in een kwetsbare situatie
maandag 12 /12 om 19u30
Ondersteun je een gezin met een zwangere of net bevallen mama? Of interesseert zo’n gezin met een pasgeborene je wel? Volg dan de opleidingsmodule rond perinatale ondersteuning. Je gaat dieper in op hoe je je ondersteuning vorm kan geven in een perinatale context en we staan stil bij hoe we de opvoedingsstress kunnen verlagen tijdens de eerste 1000 dagen. Maandag 12 december – 19.30 uur – je ontvangt de deelnamelink na inschrijving bij anna.robijns@domovzw.be, met vermelding van je naam en de dat je bij Domo Hasselt/Haspengouw actief bent.
Kom mee naar de warmste brunch – 20/11 in Houthalen-Helchteren
Ga je mee brunchen op zondag 20 november in Houthalen-Helchteren1(12.5%), Huidevetterstraat 5? Domo Hasselt mag er haar werking voorstellen. We hebben voor 10 mensen een plaatsje gereserveerd. We vertrekken samen vanuit het Domohuis. De opbrengst gaat naar het projectenfonds van de Warmste Week. Fedactio Limburg organiseert deze brunch. Inschrijven voor deze activiteit via Agnes@domohasselt.be
Domo Hasselt swingt voor de warmste week …
De tekst van ons Domo-liedje is al klaar. Aan het deuntje wordt volop gewerkt. We willen graag een video-opname maken en zoeken vrijwilligers en gezinnen die hieraan willen meehelpen! Komaan, niet verlegen zijn, haal je beste dansmoves boven. Er is vast en zeker ook nog plaats in het achtergrondkoor. We denken dat we via die video niet alleen geld voor de warmste week kunnen ophalen, maar vooral kandidaat vrijwilligers kunnen scoren! Laat aan Anja of aan Ellen weten als je mee wil doen!Op 21 en 22 december zal Domo Hasselt spulletjes verkopen op de kerstmarkt van UCLL. We verkopen onze zeepjes, bruisballen en parels. Wil je achter het kraampje staan, stagiair Rémy coördineert deze actie.Moest je nog een ander goed idee hebben voor een warme actie, fluister die dan in het oor van Anja.
Let the Light Shine In…
Er ligt een massa kerstverlichting in het Domohuis. Is er bij je gezin interesse voor een kerst/cq. winterpakket? Vraag het na en laat het Anja weten. Dan komt er een gezellig en sfeervol pakketje jullie richting uit.