Tips voor Domo vrijwilligers in corona tijden.

Domo vrijwilligers kunnen maken het verschil mee.

Er komen stresserende tijden aan voor onze domo-gezinnen  nu de scholen gesloten zijn. De kinderen zullen bijna een hele maand thuis zijn, zonder externe activiteiten, zonder school. Hen bezig houden zal niet gemakkelijk zijn, zeker niet voor hen die klein behuisd zijn en geen tuin hebben.

Ook in deze dagen zetten Domo vrijwilligers in op het ondersteunen van ouders en het stimuleren van kinderen. Klik hier voor wat tips. 
Vraag zeker na of de school een programma heeft uitgewerkt om de kinderen bij de les te houden en ondersteun ouders om daarmee aan de slag te gaan als het nodig is. Heeft de school geen programma, wees dan creatief. Hier alvast een lijst met de websites van Hasseltse scholen waar oefenmateriaal op staat. 

 

Omdat armoede een onrecht is!

Domo Hasselt maakt 17 seconden lawaai om de dag van verzet tegen armoede in de kijker te zetten. 

Onze vrijwilligers laten 17 seconden van zich horen, omdat armoede een onrecht is. De rest van het jaar gaan ze één keer per week langs bij hun gezin. Ze worden er altijd met open armen ontvangen. Ontelbare koekjes, thee's en koffies tot warme maaltijden worden hen voorgeschoteld.  Zo wordt Vlaanderen elke week wat warmer. 

De video kan je hier bekijken. 

Bands for Charity steunt in 2019 Domo Hasselt!

Toffe gasten, die mannen van bands for Charity 

Domo Hasselt is vereerd dat ze door Bands for Charity werden uitgekozen tot goed doel. Samen met de initiatiefnemers dachten we na over wat Domo Hasselt met de opbrengst gaat doen. Het moet de gezinnen rechtstreeks ten goede komen. We hebben samen een mooi plan bedacht. Dat wordt door hen bekend gemaakt via TV Limburg. Wil je Domo Hasselt steunen? Koop dan een kaart voor 2 november 2019. Info en vvk zie website www.bandsforcharity.be

logo bands for charity

 

Het tuintje van het Domohuis - garantie voor dolle pret!

Het Domohuis geeft ouders die klein behuisd zijn nu de mogelijkheid om zelf feestjes te organiseren! 

De 'vriend aan huis' werking is en blijft de kern en focus van Domo Hasselt. Onze vrijwilligers zetten sterk in om een brug te slaan naar het bestaande vrijetijdsaanbod en socio-culturele en andere activiteiten. Maar het Domohuis biedt ook mogelijkheden om gezinnen heel praktisch te steunen. Er zijn ouders die zelf graag eigen activiteiten willen organiseren maar in de eigen woning onvoldoende ruimte hebben en/of het niet aandurven om alleen een (kinder)feestje te organiseren. Daarom proberen we de infrastructuur van het Domo Huis wat op te kalefateren. Dank zij een gulle gift hebben we de tuin achter het Domo-huis kunnen verfraaien met speeltoestellen. Plezier voor de kinderen gegarandeerd. 

 Vakantie kleiner 2019 2

 

Meisjes leren hun eigen boontjes doppen in de Domo Heksenschool

Een opstapje naar een jeugdbeweging? 

Bekijk de video hier

 

Kaza Koala in Ter Hilst krijgt steun van het Ikea fonds voor kinderen en opvoeding

Kinderen meer kansen geven is mogelijk! Het Ikea-fonds gelooft in de positieve invloed van Kaza Koala: wij ook! 

Het IKEA Fonds voor kinderen en opvoeding ondersteunt projecten  die kinderen van nul tot drie jaar (in armoede) voorbereiden op de school. Kaza Koala in Ter Hilst  werd dit jaar, samen met nog 12 andere projecten, uitgekozen. Domo-Hasselt is samen met Huis van het Kind, Basiseducatie, Kind & Taal, KDO de Hummeltjes, KDO ’t Sjokkepoeike en buurtwerking Ter Hilst partner én één van de drijvende krachten achter Kaza Koala.  Het gezellig huisje in de rij biedt ouders en hun jonge kinderen een warme, kwaliteitsvolle en stimulerende omgeving. Er is een gevarieerd aanbod van activiteiten. Kaza Koala  laat ouders en kinderen proeven van de "proefopvang". De overzichtelijke maar toch prikkelende omgeving stimuleert de kleintjes, zowel binnen als in het kleine tuintje. De foto hieronder is genomen in Kaza Koala tijdens een workshop wiegeliedjes. 
Lees  meer over Kaza Koala en het Ikea fonds via deze link

 

Koala2

 

Dit deed Domo Hasselt allemaal in 2018 - bekijk ons jaarverslag.  

Jaarverslag verkleind

 

 

Lees onze privacyverklaring hier

 

 

11 acties in het kader van de warmste week van studio Brussel kozen Domo Hasselt als goed doel

Wat voelen we ons gesteund. Zoveel lieve mensen die initiatieven nemen om Domo Hasselt te steunen. 

Van wafelenbak tot warme choco, van verkochte handtassen tot dansfeest, van super lekker ontbijt tot een gezellige koffieclatch...we danken allen initiatiefnemers, groot en klein voor de ondersteuning. We wachten met spanning op het bedrag dat al deze activiteiten hebben opgebracht voor Domo Hasselt. Maar nog blijer worden we van het besef dat de Domo-gedachte door heel veel mensen wordt gedeeld. De morele ondersteuning is een hart onder de riem voor al onze vrijwilligers. 

 

logo de warmste weekwarmste week COLLAGE

 

 

Minister Vandeurzen op bezoek - Spreiding Domo aanbod in Vlaanderen?

Woensdag 4 juli 2018 bracht minister Vandeurzen een werkbezoek aan Domo-Hasselt vzw 

bezoek vandeurzen

De minister kadert Domo binnen het huidige welzijnslandschap: “De vermaatschappelijking van de zorg maakt dat de professionele hulpverlening wordt aangevuld met burgerinitiatieven die al dan niet ingesloten zijn binnen hulpverleningsorganisaties. Domo heeft, op de vrijwilligerscoaches na, geen professioneel kader.De sector vertrouwt erop dat de kwaliteit van de werking en het specifieke aanbod de Vlaamse regering én de lokale besturen zal overtuigen middelen te investeren voor bijkomende Domo-afdelingen in Vlaanderen. Lees meer 

Lokale besturen die de kwetsbare gezinnen op hun grondgebied ook deze ondersteuning willen aanbieden, kunnen contact opnemen met Domo Hasselt via 0475/31 04 49 (Agnes Vanstraelen). Domo-Hasselt is erkend door Kind en Gezin als preventieve mobiele gezinsondersteuning. 

Kijk ook op www.domovlaanderen.be Er zijn Domo-werkingen in meerdere gemeenten en steden in Vlaanderen. 

Domo in Vlaanderen